Svatba Alenky a Tomáše

Výběr restaurace

S výběrem restaurace jsme vzhledem ke zvolenému termínu svatby, který bude jistě dost frekventovaný, také příliš neotáleli. Nejprve jsme udělali malý průzkum nejhezčích a nejlépe hodnocených hotelů a restaurací. Poté jsme se začali rozhodovat, který podnik navštívíme jako první. Nejobvyklejší místa svatebních hostin v Praze a okolí (Modrá stodola, Český statek, Krčma Červený Újezd, Sport Hotel, Chvalská tvrz…) nás na první pohled příliš nenadchla, proto jsme se snažili najít něco alespoň trochu jiného, nejlépe u vody. Při vybírání toho správného místa pro nás byla také důležitá možnost ubytování pro svatebčany, kteří budou cestovat z daleka.

První kolo vyhrál kouzelný botel Matylda na Masarykově nábřeží. Prostředí tam je příjemné, vybavení z masivního dřeva a kůže, kuchyně vynikající, celou atmosféru dotváří výhled na Pražský hrad a občasné cuknutí „podlahy“ vás nenechá na pochybách, že jste na skutečné lodi. Bohužel, cena pronájmu a hrozba velké vody nás donutila hledat dále.

Při dalším výběru jsme se na chvilku odklonili od myšlenky restaurace/hotelu v blízkosti řeky. Jednoho lednového sobotního dopoledne jsme se jeli podívat do areálu Botanika v Horním Bezděkově. Ovšem ani příroda všude okolo a množství koček nás neodvrátily od touhy najít místo u vody.

O týden později jsme se vypravili na ochutnávku a prohlídku do hotelu GreenYacht u Libeňského mostu. Večeře byla výborná, velmi nás zaujala možnost hostiny na lodní terase s výhledem na řeku, cena pronájmu nám přišla také přijatelná a na rozdíl od podniků podobné kategorie je tento hotel zařízen decentním a vkusným způsobem, nikoliv v duchu „námořnického baroka“ (Botel Admirál). Vítěze bychom tedy měli.